Invorderingsrente coronaschuld verdubbelt

Flynth: los sneller af dan het door de fiscus vastgestelde betaalschema.

Ondernemers die vanwege de coronacrisis gebruikmaken van de speciale betalingsregeling van de Belastingdienst, doen er goed aan om het vastgestelde betaalschema los te laten. Beter is om de openstaande schuld eerder af te lossen. Daarmee voorkomen ze dat ze invorderingsrente moeten betalen. Die stijgt de komende tijd namelijk flink, zo waarschuwt Flynth in een boodschap aan ondernemers 

Ondernemers mogen de door corona uitgestelde belasting terugbetalen over een periode van vijf jaar, gerekend vanaf 1 oktober 2022. In sommige gevallen is zelfs verlenging van die termijn naar zeven jaar mogelijk. 

Maar de invorderingsrente die hiervoor geldt gaat in stappen omhoog naar het niveau van voor de coronapandemie: vier procent. Die geldt vanaf het verlopen van de betalingstermijn van de aanslag tot de dag dat de ondernemer betaalt. 

De invorderingsrente was tijdelijk verlaagd, maar gaat nu in stappen weer omhoog. Op 1 januari was deze rente vastgesteld op twee procent. Per 1 juli wordt die drie procent en met ingang van 1 januari is het 4 procent, zo meldt Flynth.
 

 

Gerelateerde artikelen