Inflatie stuwt lonen PwC UK op met negen procent

De loonsprong kost het kantoor jaarlijks 120 miljoen extra.

PwC in Engeland heeft de grootste loonsverhoging in tien jaar aangekondigd. De helft gaat er negen procent op vooruit. Zeventig procent van de medewerkers krijgt er zeven procent bij. Daarbij probeert PwC de Britse inflatie bij te houden, die in mei 9,1 procent bedroeg.

Startsalarissen die in het opleidingsprogramma van PwC zitten gaan ook omhoog. Aankomende accountants krijgen een toeslag van tien procent. Afgestudeerde adviseurs die aanschuiven bij de vestiging in Londen krijgen een startsalaris van 33.500 pond, een stijging van ruim acht procent.

Het dikkere loonzakje kost PwC meer dan 120 miljoen pond per jaar, terwijl er ook nog eens 138 miljoen pond voor bonussen wordt uitgetrokken. Dit komt bovenop de 40 miljoen pond die de firma in januari uitgaf voor loonsverhogingen en promoties.

Voorzitter Kevin Ellis zei dat het bedrijf moest toegeven aan de druk om de lonen te verhogen omdat de kosten van levensonderhoud stijgen en de arbeidsmarkt krapper wordt.

“We weten dat het basissalaris bijzonder belangrijk is voor onze mensen, gezien de invloed ervan op hypotheken. We willen concurrerend blijven en het beste talent uit het hele VK blijven aantrekken. Daarom is het belangrijk om nu te investeren.”
 

 

Gerelateerde artikelen