‘In Nederland dit jaar 10 procent minder faillissementen’

Het aantal Nederlandse bedrijven dat failliet gaat, zal dit jaar 10 procent lager zijn dan in 2014. Alleen in Spanje is de faillissementsafname groter dan in Nederland. Dat voorspelt kredietverzekeraar Euler Hermes op basis van eigen onderzoek, waarin faillissementscijfers van 43 landen worden vergeleken.

In 2014 daalde het aantal faillissementen in ons land met 21 procent vergeleken met een jaar eerder. Volgens Euler Hermes is de huidige economische groei nog niet hoog genoeg om het aantal faillissementen in Nederland naar een lager gemiddelde te brengen. Volgend jaar verwacht de kredietverzekeraar dat 3 procent minder bedrijven op de fles gaan.

‘We zien de grootste terugval in het aantal faillissementen bij landen die het hardst getroffen zijn door de crisis en door bezuinigingsmaatregelen van de overheid. Die betalen zich nu steeds meer ten positieve uit’’, zegt directeur Walter Toemen bij Euler Hermes. ‘Tegelijk hebben verschillende sectoren het nog steeds moeilijk en zijn nog herstellende.’

(ANP)

Gerelateerde artikelen