Imtech vraagt uitstel van betaling aan; bewindvoerders aangesteld

De geplaagde technisch dienstverlener Imtech heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Rotterdam. Het verzoek is goedgekeurd en er zijn bewindvoerders aangesteld. Dat maakte Imtech dinsdag bekend.

De surseance van betaling volgt op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Imtech heeft de afgelopen dagen geen overeenkomst weten te sluiten over extra financiering, waardoor de stap noodzakelijk is geworden. Volgens de raad van bestuur en raad van commissarissen van Imtech was de aanvraag voor uitstel van betaling onvermijdelijk.

‘Het is zeer teleurstellend dat na alle inspanningen het niet mogelijk is gebleken om deze situatie te voorkomen. Door uitstel van betaling aan te vragen, kunnen we de kans vergroten dat aanzienlijke delen van Imtech door kunnen gaan in het belang van alle belanghebbenden en in het bijzonder onze werknemers’, aldus een verklaring van bestuursvoorzitter Gerard van de Aast en president-commissaris Frans Cremers.

Imtech had maandag al aangegeven dat de gesprekken over een nieuwe lening van 75 miljoen euro definitief op niks waren uitgedraaid. Het installatiebedrijf liet toen weten de situatie en consequenties te evalueren en de opties te bekijken om zo veel mogelijk van de groep te behouden.

De onderneming uit Gouda was dinsdag niet in staat onmiddellijk commentaar te geven over de zaak. Later op de ochtend geeft het bedrijf een persconferentie. Verder vindt in de middag overleg plaats met de vakbonden.

Het aandeel Imtech ging maandag op de beurs in Amsterdam met 40 procent omlaag tot 0,43 euro. Imtech verloor vorige week al ruim 80 procent van zijn beurswaarde, door zorgen over de toekomst van de onderneming.

Beursbedrijf Euronext en beurswaakhond AFM lieten weten dat de handel in het aandeel Imtech dinsdag gewoon zal doorgaan.

(ANP)

Gerelateerde artikelen