Hyperconnectivity: risico én kans

Hyperconnectivity, de steeds nauwere én bredere koppeling tussen internet, mobiele toepassingen en het ‘internet of things’, is volgens de Economist Intelligence Unit de belangrijkste ontwikkeling van deze tijd.
Zes van de tien beslissers noemt in een onderzoek van de EIU hyperconnectivity als de grootste uitdaging van dit decennium.
Zowel risico als kans – in elk geval zullen organisaties met die verbondenheid mee moeten evolueren, willen ze relevant blijven.
 
De EIU ondervroeg ruim 500 beslissers over de gehele wereld verspreid en rapporteert over dat onderzoek in Hyperconnected Organisations. Ondanks alle gevaren en risico’s zien de meeste respondenten hyperconnectivity vooral als een positieve ontwikkeling. Acht van de tien deelnemers verklaart nu al de vruchten ervan te plukken, twee derde ziet meer kansen dan bedreigingen. 
 
Een minderheid is van mening dat die koppeling van alles aan alles een radicale herstructurering noodzakelijk maakt – deskundigen waarschuwen dat organisaties in elk geval wezenlijk zullen moeten veranderen, zowel wat betreft de omgang met klanten als qua organisatie en cultuur.  
 
Gerelateerde artikelen