Hof vernietigd bon vanwege parkeren op stoep

Onlangs heeft gerechtshof Amsterdam geoordeeld dat een man onterecht een naheffingsaanslag parkeerbelasting heeft gekregen. Betrokkene had zijn voertuig namelijk geparkeerd op de stoep. Het was weliswaar verboden om daar te parkeren, maar het belastbare feit heeft zich niet voorgedaan.

De man had een parkeerbon gekregen omdat hij geen parkeerkaartje had gehaald. Hij gaf toe dat hij geen geld in de parkeerautomaat had gegooid, maar volgens hem was dat ook niet nodig. Hij stond met zijn voertuig namelijk niet in een parkeervak, maar op de stoep.

De foutparkeerder ging in beroep tegen de parkeerbon. Bij de rechtbank kreeg hij nul op het rekest, maar in hoger beroep bij het hof kreeg hij gelijk. De auto heeft buiten de aangegeven parkeervakken gestaan. De heffingsambtenaar heeft niet aannemelijk gemaakt dat het belastbare feit zich heeft voorgedaan. Het Hof leidt uit de feiten af dat het gebied buiten de parkeervakken trottoir is en geen parkeerterrein. Op de plek waar de auto heeft gestaan was het verboden te parkeren. Het belastbare feit heeft zich daarom niet voorgedaan, aldus het hof.

Gerelateerde artikelen