Hans Leijtens directeur-generaal Belastingdienst

Hans Leijtens wordt directeur-generaal Belastingdienst bij het ministerie van Financiën. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van de ministers Blok voor Wonen en Rijksdienst en Dijsselbloem van Financiën. De benoeming gaat in op 1 november 2015. Leijtens volgt Peter Veld op, die vanaf 2009 directeur-generaal Belastingdienst is.

Hans Leijtens (1963) is momenteel Commandant van de Koninklijke Marechaussee. Hij startte zijn carrière bij de rijksoverheid in 1985 bij de Koninklijke Landmacht. In 1989 kwam hij in dienst bij de Koninklijke Marechaussee, waar hij onder meer hoofd Operationele Dienst Politiedienst en projectleider herinrichting District Schiphol was. In 1996 maakte hij een overstap naar het bedrijfsleven, waar hij werkte als management consultant bij Mercuri Urval en interim manager bij Auditing & Consulting Services.

In 2003 keerde hij terug in overheidsdienst als docent Rechts- en politiewetenschappen aan de Koninklijke Militaire Academie. Aansluitend heeft hij diverse functies binnen de Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Defensie verricht en is hij uitgezonden naar Afghanistan. In 2012 werd Leijtens benoemd tot Commandant Koninklijke Marechaussee, zijn huidige functie. In deze functie is hij tevens Gouverneur van de residentie.

Hans Leijtens studeerde sociologie en psychologie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en Bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. In 2008 promoveerde hij in Leiden op een onderzoek naar de werking van resultaatgerichte sturing bij de brigades van de Koninklijke Marechaussee.

 

Gerelateerde artikelen