Grant Thornton UK verdacht van nalatigheid bij faillissement van Globo

De Financial Reporting Council (FRC) deelt mee dat er een onderzoek is gestart naar de rol die Grant Thornton UK als auditor speelde bij Globo, een technologiebedrijf dat volgens een voormalig CEO sjoemelde met de winstcijfers.
Globo maakte in oktober bekend dat haar voormalige CEO de Raad van Bestuur gewaarschuwd had, dat de financiële situatie zoals geschetst in de officiële stukken niet conform de feitelijke situatie was.  In diezelfde maand moest Globo bekend maken dat ook de Financial Conduct Authority FCA een onderzoek gestart was naar de boekhouding van het bedrijf.
 
In reactie op het nieuws stelt Grant Thornton dat het ‘op de hoogte is van de onderzoeken. Wij blijven streven naar de hoogst denkbare kwaliteit in onze controleonderzoeken – wij zijn als professionals blij met de rol die de toezichthouders in dezen spelen en wij zullen alle denkbare medewerking verlenen aan de onderzoeken.”
 
De aankondiging van de FRC komt binnen een maand nadat de Amerikaanse tak van GT een boete kreeg van $3 miljoen van de SEC wegens nalatigheid bij accountantscontroles. 
 
cityam.com
Gerelateerde artikelen