Fusie Osse accountantskantoren

Van de Wiel & Van der Wielen Accountants Adviseurs en De Loijer Van Liempt Accountants en Adviseurs hebben besloten tot verregaande samenwerking. Deze krijgt per 1 januari 2017 zijn beslag in een fusie.

Daarmee bundelen de jarenlange ervaring van Van de Wiel & Van der Wielen (1993) en het jonge, snelgroeiende kantoor van De Loijer Van Liempt (2008) hun krachten. Beide kantoren bedienen een brede, maar verschillende klantenkring in Noord-Brabant en daarbuiten. Beide zijn stevig geworteld in Oss.

Volgens Gert-Jan van der Wielen, is de fusie ingegeven door de ontwikkelingen in de accountancybranche. “Het besluit tot fusie is genomen vanuit de overtuiging dat het nieuwe kantoor nog beter in kan spelen op ontwikkelingen als snel wijzigende regelgeving en voortschrijdende automatisering. De traditionele benadering van de cijfers vanuit historisch perspectief maakt plaats voor realtime informatiemanagement en het bijbehorende actuele advies. Om die ontwikkeling verder te optimaliseren is een breed en robuust kantoor nodig. Door deze fusie ontstaat een kantoor dat bij die ontwikkeling past: een middelgroot accountantskantoor met 18 vakmensen: 6 accountants, 2 fiscalisten en 10 hoogopgeleide, gedreven medewerkers.”

Menselijke maat

Volgens Marcel de Loijer vinden de kantoren elkaar in visie en bedrijfscultuur. “Beide kantoren werken met dezelfde principes. We streven naar hoge kwaliteit en kiezen voor de menselijke maat. Dat zie je aan de langdurige klantrelaties van beide kantoren, waarin vertrouwen, persoonlijke benadering en maatwerk het uitgangspunt zijn. Niet per se groei maar verdieping en verbreding zijn dan ook aanleiding tot deze fusie.”

Nieuwe naam

Voorafgaand aan de formele fusie, vindt een verhuizing plaats van De Loijer Van Liempt. Frank van Liempt: “Na een verbouwing van het pand van Van de Wiel & Van der Wielen aan de Obrechtstraat verhuizen wij daar naar verwachting medio oktober heen. Daarmee krijgen wij de beschikking over een uitstekende werklocatie. Vanaf 1 januari 2017 gaan wij werken onder een nieuwe naam. Maar we blijven onze gezamenlijk klanten adviseren zoals ze van ons gewend zijn persoonlijk, actueel en met een hoge kwaliteit. En vanzelfsprekend door de eigen, vertrouwde accountant.”

Gerelateerde artikelen