FRC: Thauris gaat Bankentaxonomie maken

Het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) heeft een contract getekend met Thauris voor het maken van de Bankentaxonomie.

Het FRC initieerde in december vorig jaar een ‘Request For Proposal Traject’, vanwege het aflopen van het bestaande contract met Duthler Associates eind mei jl. Zeven partijen die de taxonomie graag zouden willen maken, gaven gehoor aan deze oproep van het FRC. Thauris kwam daarbij uiteindelijk als meest geschikte aanbieder uit de bus.

Na een eerste schifting op basis van de schriftelijke aanbiedingen bleven drie van de zeven partijen over. Deze partijen werd de mogelijkheid geboden om bij hen op locatie hun voorstel toe te lichten en resterende vragen te bespreken. Het FRC kiest bewust voor Thauris, omdat deze partij ruime ervaring heeft opgedaan met het maken van taxonomieën (waaronder de Nederlandse Taxonomie). Daarnaast is Thauris ook betrokken bij de meest recente ontwikkelingen op het gebied van SBR, zoals SBR Assurance, Preparer Extensies en het verplichtstellingstraject vanuit de KvK.

Gerelateerde artikelen