FRC benoemt Natasja Asselman als programmadirecteur

Het Financieel Rapportage coöperatief (FRC) stelt Natasja Asselman per 1 april aan als programmadirecteur. De benoeming van Asselman past bij de aankondiging van ABN AMRO, ING en Rabobank vanaf 1 januari 2017 alle kredietrapportages (zowel nieuwe kredietaanvragen en revisies) via het digitale SBR-kanaal te willen ontvangen.

Per 1 januari 2017 is SBR/digitaal de norm en verwacht het FRC het merendeel van de rapportages in SBR te ontvangen. Wie niet aanlevert in SBR, betaalt hiervoor vanaf 2017 een extra vergoeding aan de bank.

Natasja Asselman zal samen met een team van specialisten en marketeers, in samenwerking met de banken, de markt verder ondersteunen in het aansluiten op SBR. Het FRC organiseert in 2016 de nodige marketing en ondersteuningscampagnes om intermediairs en softwareleveranciers aan te sluiten op SBR Banken. Een daarvan is de EHBA actie (Eerste Hulp bij Aansluiten). Dit houdt in dat er een SBR-expert op afspraak een dagdeel langskomt, om ervoor te zorgen dat het kantoor op SBR Banken worden afgesloten en dat de eerste (test)rapportages worden ingezonden. Tevens zal in een nieuwe Integrale Ketentest worden gehouden voor intermediairs en softwareleveranciers.

Gerelateerde artikelen