Focus op technologie leidt tot groei bij Deloitte

De blijvende aandacht voor kwaliteit en innovatie hebben zich opnieuw vertaald in groeiende vraag van klanten, 10 procent omzetgroei en een verdere versterking van onze leidende marktpositie. Zo lezen we in het jaarverslag van Deloitte Nederland.

“Afgelopen boekjaar was een belangrijk jaar voor ons, omdat dit het eerste jaar was als onderdeel van de Noord-West Europese Deloitte-organisatie. Deze nieuwe firma telt ruim 2.000 partners en circa 34.000 medewerkers”, aldus Peter Bommel, CEO van Deloitte Nederland. “Ik ben daarom extra trots op het feit dat alle bedrijfsonderdelen zijn gegroeid in een jaar waarin we hebben gefocust op samenwerking, verder hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van onze dienstverlening en veel aandacht hebben gegeven aan toekomstige groei door opnieuw aanzienlijk te investeren in innovatie. In ons eerste jaar als onderdeel van de Noord-West Europese organisatie hebben we de groei van afgelopen jaren weten door te zetten.”

Ook het afgelopen boekjaar heeft Deloitte verder geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering en is er voortgang geboekt als het gaat om het in 2013 ingezette veranderingstraject rondom kwaliteit. In het transparantieverslag gaat het Big Four kantoor nader in op dit onderwerp en geven ze toelichting op de ontwikkelingen. Lees hier het integrale jaarverslag

Toekomstige groei middels innovatie
“Op het gebied van innovatie is er veel gebeurd. Zo hebben we onder andere een Deloitte Artificial Intelligence Center of Expertise geopend en ontwikkelden we een zelflerende robot genaamd AIme. Deze ontwikkelingen, samen met innovatieve diensten als cybersecurity, data-analytics, blockchain en digitale transformaties hebben voor een belangrijk gedeelte bijgedragen aan de groei van onze organisatie”, aldus Bommel.

Resultaten
In boekjaar 2017/2018 heeft Deloitte Nederland een omzet gerealiseerd van 897 miljoen euro. Ten opzichte van boekjaar 2016/2017 is dit een omzetgroei van 10,2 procent.

De omzet van Consulting steeg met 13,1 procent tot 238,9 miljoen euro en heeft mede door de NWE-samenwerking de leidende marktpositie verder versterkt.

Ook Tax & Legal liet een groei zien. Zo steeg de omzet met 3,5 procent tot 197,4 miljoen euro, mede door voortgaande groei in tax technology.

De omzet van Risk Advisory steeg sterk, onder andere door de dienstverlening te blijven verbeteren op basis van kwaliteit, focus en commitment. De omzet nam met 19,3 procent toe tot 152,8 miljoen euro. 

Financial Advisory Services groeide met name door M&A en lead advisory. De omzet steeg met 29,7 procent tot 75,9 miljoen euro. 

De omzet binnen Audit is het afgelopen jaar met 3 procent gestegen tot 231,3 miljoen euro. De strategische agenda stond opnieuw in het teken van de verdere verbetering van kwaliteit.

Gerelateerde artikelen