Fiscus start stortvoed aan aanmaningen bij coronaschulden

Volgende week wordt de druk opgevoerd richting ondernemers.

De fiscus heeft aangekondigd om vanaf volgende week aanmaningen te sturen aan ondernemers met achterstallige coronaschulden. Voor elke vordering wordt een aparte aanmaning verstuurd. Meerdere aanmaningen tegelijkertijd of vlak achter elkaar zijn mogelijk, zo klinkt het dreigement.

De aanmaningen gelden voor alle schulden waarvoor bijzonder uitstel is verleend in een eerder stadium. Heeft een ondernemer bijvoorbeeld twee jaar lang bijzonder uitstel gekregen van de btw die per kwartaal wordt geïnd, dan kan de ondernemer daarover acht aanmaningen verwachten. Dat worden er zelfs 24 als de ondernemer maandelijks geacht wordt de btw af te dragen. “Deze aanmaningen voor de btw sturen wij allemaal op hetzelfde moment”, aldus de Belastingdienst.

Verder ontvangt elke ondernemer met schulden een driemaandelijks schuldenoverzicht. In oktober volgt er weer eentje. Ondernemers die niet reageren kunnen daarna een dwangbevel verwachten. Reageert een ondernemer niet, dan kan de Belastingdienst de bank van de ondernemer opdracht geven om de belastingschuld te betalen uit de tegoeden van de ondernemer. Een andere optie is beslaglegging op de eigendommen van de ondernemer.

Lees ook: Een derde bedrijven maakt zich druk om coronafaillissementen klanten
 

Gerelateerde artikelen