Fiscus roept ondernemers op eerder btw-aangifte te doen

De Belastingdienst roept ondernemers op om eerder btw-aangifte te doen. De fiscus verwacht namelijk dat het eind april wel eens erg druk kan worden op de website van de Belastingdienst.

Inmiddels hebben er meer dan 7 miljoen mensen hun aangifte inkomstenbelasting 2014 gedaan. Voor particulieren die geen uitstel hebben aangevraagd vervalt de inzendtermijn op 30 april. Dat is ook het einde van de aangiftetermijn voor diverse ondernemersbelastingen. Door de samenloop met de particuliere aangifte inkomstenbelasting wordt er gedurende eind april veel drukte verwacht op de website van de Belastingdienst. Om te voorkomen dat ondernemers inlogproblemen ondervinden en daardoor te laat aangifte doen en betalen, worden ondernemers nu opgeroepen eerder dan normaal aangifte te doen.

Vandaag en morgen stuurt de Belastingdienst een bericht naar ondernemers die hebben aangegeven door de Belastingdienst geïnformeerd te willen worden via e-mail. Daarin wordt gevraagd aan ondernemers die voor 1 mei aangifte moeten doen om de aangifte vóór 24 of 27 april in te sturen. De e-mail maakt duidelijk dat de eventuele betalingen niet gelijktijdig met de aangifte hoeven te gebeuren. Voor de Belastingdienst is het belangrijk dat de verschuldigde omzetbelasting in ieder geval op 30 april 2015 op de rekening van de Belastingdienst staat.

Gerelateerde artikelen