Fintech-vergunning gaat voor heel Europa gelden

De Europese Commissie heeft in haar Midterm Review van de Kapitaalmarkten Unie aangekondigd dat Fintechbedrijven die in een Europese lidstaat een vergunning hebben om financiële diensten te verlenen, ook in heel Europa mogen opereren. De Commissie zegt in haar verklaring dat Fintech een grote rol kan spelen bij het vervolmaken van de Kapitaalmarkten Unie.

Fintech rapporteur Cora van Nieuwenhuizen ( VVD) is verheugd dat de Commissie haar aanbevelingen nu officieel overneemt: “Fintech heeft de toekomst en Europa loopt achterop op de Verenigde Staten, maar ook op Aziatische landen.  Dit is het begin van een inhaalslag. Dat is fantastisch, want we kunnen het ons niet veroorloven om de Fintechboot te missen.”

Fintech gaat zorgen voor meer transparantie, gemak, keuzevrijheid, hogere snelheid en lagere prijzen voor consumenten. Voor de financiële sector biedt Fintech nieuwe mogelijkheden, zoals Robo-advice en zorgt het voor lagere kosten en een beter risico-management. Het Fintech rapport van Van Nieuwenhuizen is op 1 juni in het Europees Parlement plenair aangenomen.

Gerelateerde artikelen