Fintech en blockchain centrale thema op IT-auditorsdag

Op donderdag 22 september vindt de ISACA/NOREA IT-auditorsdag 2016 plaats in Hilton Royal Parc Soestduinen. Het thema van de komende editie is 'Fintech en Blockchain'.

Met innovatieve technologieën veroveren start-ups snel marktaandeel op de traditionele banken. De vraag is of en -zo ja- welk antwoord de gevestigde banken kunnen geven op deze disruptieve ontwikkelingen. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen in dat verband is de blockchain, de datastructuur achter het bitcoin-netwerk, met oneindig veel mogelijkheden en toepassingen. Blockchain is hard op weg een volgende digitale revolutie te ontketenen, waarvan de impact op de business volgens sommigen vergelijkbaar is met de komst van het internet.

Aan de hand van key-note presentaties, parallelsessies en praktijkvoorbeelden van start’ups wordt een indruk gegeven van deze ontwikkelingen en de impact op de IT-auditpraktijk:
• Blockchain, the future of banking (Dennis de Vries, KPMG)
• Design to disrupt, de sterkste schakel (Sander Duivestein, VINT/Sogeti)
• Introductie op ‘the Dutch Fintech Scene’ (Don Ginsel, Holland Fintech)
• Parallelsessies en of workshops met aansprekende voorbeelden van innovatieve betaaloplossingen en/of Fintech initiatieven (o.a. Instant Payments/Paul van der Valk, Payments Advisory Group)
• De Blockchain-coalitie NL (Ad Kroft, Dutch Digital Delta/Instituut voor Supervisie op Enterprise IT & Innovatie, INSEIT)

De ontvangst op 22 september is vanaf 10.00 uur. Start van het programma om 10.30 uur. Aanmelding kan via het inschrijfformulier.

Gerelateerde artikelen