‘Financiën misbruikt rapport AFM’

Het ministerie van Financiën heeft het vrijdag gepubliceerde onderzoek naar integriteit van het intern toezicht bij de AFM 'misbruikt' om zijn greep op deze financiele toezichthouder te vergroten.
Dat zegt Joop Feilzer, tot begin deze maand een van de vijf leden van de raad van toezicht bij de AFM, in het Financieele Dagblad.
 
„Wij hebben als raad zelf om het onderzoek gevraagd vanwege interne insinuaties over de integriteit van enkele personen”, aldus Feilzer. „Er zijn geen frauduleuze praktijken geconstateerd, maar toch grijpt de minister het aan om te zorgen dat er geen mensen meer uit het veld financieel toezichthouder kunnen worden.”
Feilzer stapte op toen hem duidelijk werd dat AFM-commissarissen geen nevenfuncties meer mogen bekleden bij bedrijven die onder toezicht staan van een buitenlandse toezichthouder. „Je mag geen vermogen hebben en geen bijbanen. Een van mijn collega’s zei daarop dat de kippenboer naast hem nu beter geschikt is voor de baan dan hij, ook al heeft die geen verstand van de financiële sector.”
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen