Financial services kwart van wereldwijde adviesmarkt

De wereldwijde consultancymarkt voor de financiële sector groeide met meer dan 7% afgelopen jaar, naar een waarde van bijna $24 miljard, goed voor 26% van de gehele sector. Werk in regulerende gebieden, waaronder risk, compliance en gerelateerde IT-diensten, is goed voor een enorme 80% van alle adviesactiviteiten in de sector. Dit blijkt uit een rapport van Source Information Services.
In de afgelopen jaren heeft de financiële sector pieken en dalen gekend, van de sterke jaren tot 2008 tot de sombere financiële crisisjaren en de herstelperiode waarin het zich momenteel bevindt. Synchroon aan de grillen van de branche is de adviesmarkt voor banken, verzekeraars en andere financiële spelers wispelturig gebleken, maar in de afgelopen jaren is het gestuwd door grote transformatieprogramma’s teruggekeerd naar een gezonde groei. Consultancy.nl haalt een recent rapport van Source Information Services (Source)  aan, waaruit blijkt dat de markt wereldwijd $23,96 miljard waard is (2013), een stijging van 7% sinds het voorgaande jaar ($22,4 miljard). 
De grootste adviesmarkt van de wereld, de VS, wordt geschat op $8,58 miljard. De Duits sprekende DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) volgt met $2,8 miljard, en op de derde plek komt de UK met $2,2 miljard. De snelste groei is echter te vinden in ontwikkelde markten, die erg snel kunnen groeien. Banking ($9,39 miljard) was de grootste gebruiker van management adviesdiensten, met Insurance ($6,77 miljard), Private Equity ($4,21 miljard) en Kapitaalmarkten ($3,08 miljard) die tevens significante afnemers zijn. 
Vanuit een functioneel perspectief is risk & compliance op afstand de belangrijkste dienstverlening in de financiële sector, en is volgens Source goed voor 80% van alle het consultancywerk in de branche. Echter, ook al kan compliance in de meeste gevallen gezien worden als de bron van adviesopdrachten, in de praktijk wordt het mandaat van projecten verbreed met andere zakelijke doelen, waardoor het functionele domein van inhuuractiviteiten ook wordt vergroot.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen