EY-personeel UK voelt zich misleid door ontslagronde

Medewerkers klagen over lage moreel en een leeg gevoel.

Britse medewerkers van EY zijn boos over de ontslagronden die bij het Engelse kantoor is doorgevoerd. Ze spreken over geschonden vertrouwen en een leeg gevoel nu de omzet verder terugloopt.

Dat komt naar voren uit een onderzoek onder medewerkers van de strategie-afdeling van EU. Daarin klagen EY-medewerkers over een gebrek aan transparantie en misleiding over een recente ontslagronde, genaamd Project Century. Zo zouden managers hebben gezegd dat er geen banen in gevaar waren, terwijl het omgekeerde het geval bleek. De Financial Times meldt dit, die inzage gehad zou hebben in de resultaten.

De onderzoeksresultaten zijn vorige week gepresenteerd aan een gezelschap van 270 medewerkers. Daaruit komt een laag moreel naar voren en grote onvrede over de manier waarop het management heeft bezuinigd. Er werden termen als “geschokt”, “leeggelopen” en “onzeker” gebruikt.

EY heeft vorig jaar ongeveer 300 banen geschrapt en is dit jaar doorgegaan met het ontslaan van personeel. In een reactie verklaarde EY tegen de FT dat het zou gaan om een poll onder zeventig medewerers.

Lees ook: EY UK verdubbelt ontslagen en sluit vestigingen

 

Gerelateerde artikelen