EY verklapt omzetrecord in splitsingoorlog

De organisatie zou een wereldwijde omzet boeken van 45,5 miljard.

EY heeft het personeel verteld dat het een wereldwijd omzetrecord boekt van 45,4 miljard dollar over het gebroken boekjaar 2021-2022. Het bedrag flapte eruit toen het kantoor een oproep deed aan de 312.000 medewerkers wereldwijd om de plannen te steunen. De oproep was georganiseerd door Carmine Di Sibio, de grote baas van het EY-imperium.

Het uitgelekte resultaat is ver voor de officiële bekendmaking van de jaarcijfers, die doorgaans in september worden gecommuniceerd. Als het resultaat klopt zou dat een stijging van de omzet betekenen van 13,5 procent ten opzichte van de 40 miljard aan inkomsten die EY rapporteerde voor het vorige boekjaar, dat eindigde in juni 2021. De inkomsten stegen met 16,4 procent in lokale valuta, EY rapporteert zijn wereldwijde inkomsten doorgaans in september.

De sprong volgt op de groeiende vraag naar professionele dienstverleners. Alle Big Four-kantoren rapporteerden vorig jaar een hogere omzet. De hogere omzet van EY loopt in de pas met wat PwC-topman Bob Moritz onlangs communiceerde over de wereldwijde omzet van zijn kantoor, die 50 miljard zou bedragen. Onbekend is wat de winst zou zijn, die maken de kantoren niet bekend.

Behalve de prognose van de hogere omzet kregen de medewerkers van EY weinig nieuwe informatie over het voorgenomen uiteenvallen van de organisatie. EY overweegt om zijn adviesbedrijf af te stoten en naar de beurs te brengen. 

Een splitsing zou miljoenen dollars opleveren voor duizenden partners. Maar dan moeten die wel in grote meerderheid akkoord gaan met de splitsingsplannen. Insiders bij EY vertelden dat de tijdlijn voor een beslissing lijkt op te schuiven. EY weigerde commentaar te geven op de geruchten.

 

Gerelateerde artikelen