EY UK krijgt voor het eerst een vrouwelijke leider

Anna Anthony versloeg onder andere accountantsbaas Kath Barrow.

De Britse landenfirma van EY heeft Anna Anthony, chef van financiële dienstverlening, benoemd tot nieuwe managing partner. Ze versloeg in een stemming twee rivalen, waaronder Kath Barrow, managing partner van de accountantstak van EY UK. De derde kandidaat was Stuart Gregory, managing partner voor financiën en transformatie.

Wereldwijde trends

Het percentage vrouwelijke CFO’s is volgens consultancy.nl de afgelopen jaren wereldwijd toegenomen. In 2020 was 30% van de CFO’s vrouw terwijl dat in 2022 was dit gestegen naar 37%. Wel zijn er nog regionale verschillen zichtbaar:

– Afrika loopt voorop in het aanstellen van vrouwelijke leiders in het algemeen
– De Azië-Pacifische regio loopt achter wat betreft vrouwen in CEO/MD-posities (16%)
– Latijns-Amerika heeft een positievere verdeling, met 34% van de topfuncties bekleed door vrouwen
– In Noord-Amerika is 32% van de topfuncties ingevuld door vrouwen

Deze regionale verschillen suggereren dat er waarschijnlijk ook variatie is in het percentage vrouwelijke CFO’s per land of regio, maar de exacte cijfers worden niet gegeven.

Anthony wordt de eerste vrouw die permanent de dagelijkse leiding heeft over een Big Four-bedrijf in Brittannië. Anthony wordt ook verantwoordelijk zijn voor de Ierse activiteiten van EY UK.  Ze volgt Hywel Ball  op. (tekst loopt door onder het blok)

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

EY UK is na de Amerikaanse landenfirma het grootste lid van EY Global. In januari komend jaar start Anthony in haar nieuwe functie. Ze is zestien jaar partner en leidt sinds 2021 de financiële dienstverleningtak van EY UK. Die zet jaarlijks voor één miljard pond om. In deze rol stuurde ze  ongeveer een kwart van de 20.000 Britse medewerkers van het bedrijf aan.

Lees ook:

Dertig procent van de Britse controles onder de maat

Gerelateerde artikelen