EY toch weg als accountant van Deloitte

EY geeft zijn positie als controlerend accountant van Deloitte toch op. Dit gebeurt na de kritiek die de afgelopen dagen was ontstaan over het bij nader inzien toch niet wisselen van controlerend accountant door Deloitte.

Om praktische redenen zet EY de controle van het huidige boekjaar nog voort. Deloitte gaat op zoek naar een nieuwe accountant.

Zaterdag publiceerde De Telegraaf een interne brief van president-commissaris Floris Deckers van Deloitte. Hieruit blijkt dat Deloitte toch niet in zee zou gaan met een nieuwe accountant, omdat de geselecteerde voorkeurskandidaat de ‘bestendige gedragslijn’ van Deloitte om de balans en resultaten van Stichting InterNos niet te consolideren in de geconsolideerde jaarrekening, in de toekomst vermoedelijk niet zou ondersteunen. Dit werd door de huidige accountant, EY, wel altijd goedgekeurd.

Deze gang van zaken leidde zelfs tot Kamervragen van Henk Nijboer (PvdA). Hij vroeg minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën om opheldering over het bij nader inzien toch niet wisselen van controlerend accountant door Deloitte.

Gerelateerde artikelen