EY lanceert online community voor woningcorporaties

EY heeft, in samenwerking met Jester, EY Wonen gelanceerd, een online community voor woningcorporaties. De community is bedoeld voor commissarissen, bestuurders, strategen en managers van woningcorporaties, gemeenten, huurders, bouwbedrijven, beleggers, ontwikkelaars en andere belanghebbenden, die zich actief willen voorbereiden op de toekomst.

Woningcorporaties, gemeenten, beleggers en andere partijen die actief zijn in de woonsector hebben met tal van trends en onzekerheden te maken zoals de verandering in woonwensen, nieuwe regelgeving en uitdagingen van innovatieve bouwtechnieken. Met de online EY Wonen community biedt EY deze partijen een nieuw kanaal met actuele informatie die woningcorporaties in staat stelt zich continu voor te bereiden op een steeds veranderende toekomst.

In deze online omgeving worden trends, scenario’s, take-aways en publicaties gedeeld die relevant zijn voor de woonsector. De scenario’s, die het hart vormen van de EY Wonen community, zijn beschrijvingen over hoe de toekomst van de woningmarkt zich kan ontwikkelen richting 2030, en hoe de wereld er in 2030 uit kan zien.

Twee kernonzekerheden vormen de basis. Dit betreft ontwikkelingen die enerzijds als onzeker worden beschouwd en anderzijds een hoge impact hebben op het gebied van wonen. Eén kernonzekerheid gaat over de invloed van technologie op de arbeidsmarkt (gaat dit arbeid nu ondersteunen of juist vervangen), de andere gaat over urbanisering (zet dit door of neemt dit richting 2030 juist af?).

In de community wordt de waarschijnlijkheid dat deze scenario’s zich gaan voordoen gemonitord via een Early Warning Systeem: een beoordelingssysteem waarmee de waarschijnlijk van scenario’s en onzekerheden vastgesteld kan worden. Leden van EY Wonen kunnen per trend of scenario één of meerdere strategische opties of keuzes selecteren die voor hun eigen bedrijfscontext relevant zijn. Hierdoor creëert de gebruiker een eigen concrete strategische actielijst.

Gerelateerde artikelen