Extra voorlichtingsbijeenkomsten nieuwe accountantsopleiding AA

Full•Finance Opleidingen organiseert in april naast de drie eerder aangekondigde locaties ook op twee extra locaties voorlichtingsbijeenkomsten over de nieuwe accountantsopleiding. In deze bijeenkomst zal worden ingegaan op de nieuwe opleidingsstructuur en de overgangsregeling.

Tevens wordt ingegaan op de vraag wat met name de nieuwe AA-opleiding betekent voor het accountantskantoor. Tot slot zal ook aandacht worden besteed aan de ontwikkelingen binnen de permanente educatie. 

Achtergrond

In december 2015 heeft de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding de nieuwe eindtermen voor de accountantsopleiding gepresenteerd. Tevens is er een overgangsregeling voor ‘zittende’ studenten en trainees opgesteld. De meeste zittende studenten en trainees krijgen met deze overgangsregeling te maken.

In de accountantsopleiding komen straks twee oriëntaties: Assurance (met bevoegdheid tot de wettelijke controle van de jaarrekening) en Accountancy (zonder deze bevoegdheid). De oriëntatie accountancy kent twee varianten: Finance en mkb. Deze nieuwe accountantsopleidingen moeten beter aansluiten bij de praktijk.

Vooral voor de AA-opleiding en voor studenten die momenteel de AA-opleiding volgen, heeft dit grote gevolgen.

Wie en waar

De voorlichtingsbijeenkomst is met name bedoeld voor hrm-medewerkers van accountantskantoren en/of vennoten die belast zijn met de portefeuille opleiding en educatie binnen het accountantskantoor.

De bijeenkomst zal worden verzorgd door drs. Jurroen Cluitmans (AA-opleiding) en drs. Marcel Maassen (pe) van Full•Finance Opleidingen.

Data en locaties

  • Maandag 11 april, Eindhoven (nog enkele plekken beschikbaar)
  • Dinsdag 12 april, Apeldoorn (VOL)
  • Dinsdag 19 april, Utrecht (nog enkel plekken beschikbaar)
  • Nieuw Maandag 25 april, Amsterdam
  • Nieuw Dinsdag 26 april, Rotterdam

De bijeenkomsten starten om 14.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Deelname is kosteloos. Inschrijven kan door een e-mail met uw gegevens en uw locatiekeuze te sturen aan Natasja van Nugteren. Mocht u op bovenstaande data verhinderd zijn maar wel op de hoogte willen blijven over de ontwikkelingen van de nieuwe accountantsopleiding, laat dat dan weten aan Natasja van Nugteren. Indien u vragen hebt, dan kunt u contact opnemen met Jurroen Cluitmans of Marcel Maassen (055 – 355 99 79).

Gerelateerde artikelen