Extra uitstel aangifte 2021 in de beconregeling

Er is aanvullend uitstel mogelijk van vier maanden.

In overleg met administratiekantoren en accountants, financieel consultants, boekhouders en softwareontwikkelaars heeft de Belastingdienst de beconregeling gewijzigd, de uitstelregeling voor belastingconsulenten. Belastingconsulenten kunnen minimaal twee of vier maanden aanvullend uitstel krijgen, afhankelijk van het moment waarop zij het aanvragen. 

Deze wijziging geldt al voor aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2021.Normaal gesproken loopt voor deze aangiften het uitstel af op 30 april 2023. Maar het is nu mogelijk om aanvullend uitstel aan te vragen voor de aangiften waarvoor al uitstel is gekregen met de beconregeling. 

De Belastingdienst wil dan wel weten waarom aanvullend uitstel nodig is. Dit moet met een softwarepakket dat geschikt is voor Standard Business Reporting (SBR).

Hoelang u aanvullend uitstel kunt krijgen, hangt af van het moment waarop het wordt aanvraagd.

Aanvullend uitstel voor een aangifte over 2021 die onder de beconregeling valt, moet voor 1 april 2023 worden aangevraagd. Als de Belastingdienst het verzoek inwilligt, wordt er minimaal vier maanden aanvullend uitstel verleend. Het aanvullende uitstel gaat in vanaf 1 mei 2023. 

Wordt het uitstel voor de aangiefte over 2021 aangevraagd na 1 april maar voor 1 mei 2023, dan is het eventuele aanvullend uitstel minimaal twee maanden. 

Voor de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2022 kan vanaf 1 maart 2023 uitstel worden aangevraagd in de beconregeling.
 

Gerelateerde artikelen