Exact : wij zijn nr 3 op de wereldranglijst van leveranciers van cloud accounting systemen

CEO Erik van der Meijden vertelt tijdens een bijeenkomst in Groot Brittannië over de strategie van de onderneming, na de overname door Apax.
30 jaar geleden opgericht door zes studenten in Delft. Nu een internationale onderneming met 1.550 collega’s in 15 landen. En op twee na de grootste in het leveren van accounting-toepassingen via de cloud.
 
Het grootste probleem van van der Meijden is dat er geen wereldmarkt  is voor uniforme accounting-software, zeker niet voor MKB-bedrijven. Elk land heeft zijn eigen systemen, regelgeving en gewoonten; en daardoor zijn er overal ook veel kleine leveranciers die lokale oplossingen bieden. 
 
Dat moet veranderen, en de cloud biedt daartoe de mogelijkheid. Via de cloud ontstaat wel degelijk een ‘global marketplace’, met de mogelijkheid om die markt te ‘disrupten’ net zoals Uber dat doet met de taxi-sector en AirBnB met de hotels.
 
Exact is als geen andere leverancier in staat die kans te grijpen. De grote internationale bedrijven op deze markt als QuickBooks, Xero en Sage focussen op kleine bedrijven in het algemeen; Exact mikt op software voor specifieke sectoren, zoals de industrie, de groothandel en professionele dienstverlening; software die kleinere ondernemingen (tot 100 werknemers) op sophisticated manieren nauw laat samenwerken met hun accountants. Waar ook ter wereld.
Gerelateerde artikelen