ESMA constateert verbeteringen in financiële verslaggeving EU

Uit onderzoek van toezichthouder European Securities and Markets Authority (ESMA) blijkt dat financiële verslaggeving in de EU transparanter is geworden, maar er is nog wel meer informatie gewenst over ‘forbearance’ en onderzoek naar bijzondere waardevermindering.

Het ‘ESMA Report on Enforcement and Regulatory Activities of Accounting Enforcers in 2014’ bevat data over activiteiten op nationaal niveau van Europese accounting-handhavers in 2014. De organisatie bestudeerde ongeveer een kwart van de tussentijdse of jaarlijkse IFRS-statements van de 6400 in gereguleerde EU-markten genoteerde spelers. Na onderzoek ondernamen de handhavers actie richting 306 van hen, vanwege fouten.

Hoewel er vooruitgang te zien is in kwaliteit van toepassing van IFRS, stelt ESMA dat er ruimte is voor verbetering. Met name door onvolledige informatie in jaarverslagen van ‘forbearance’-praktijken en een gebrek aan openheid over kernaannames omtrent onderzoek naar bijzondere waardevermindering bij niet-financiële assets met een onbepaalde gebruiksduur.

 ESMA Report on Enforcement and Regulatory Activities of Accounting Enforcers in 2014

 

(Bron: Controlling.nl) 

Gerelateerde artikelen