ElkeDagBij deponeert jaarrekeningen op 4 januari

ElkeDagBij heeft op 4 januari de eerste vijf jaarrekeningen over 2015 voor haar klanten bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd. Vandaag worden de vijf volgende gedeponeerd.

Voor de deponering wordt gebruik gemaakt van XBRLreports. XBRLreports heeft de Nederlandse Taxonomie voor 2015 (NT10) direct beschikbaar. Hierin is ook de de quick fix van 22 december al verwerkt.

“Actuele cijfers zijn een must voor een goed bestuur van je organisatie. Je kunt pas beslissingen nemen als je je cijfers op orde hebt. Dus waarom wachten tot 8 december, als het ook in januari geregeld kan zijn? Het is niet nodig om klanten zo lang op hun cijfers te laten wachten. Dat het er in al die jaren in is geslopen bij de kantoren kan wel zo zijn, maar dat is geen reden om het vol te blijven houden,” aldus ElkeDagBij.

Een van de vijf klanten is Vlaggenrijk. Na het online akkoord op de publicatiestukken werd de deponering gedaan en kan Vlaggenrijk zich direct richten op het komende jaar. Geri de Rijk van Vlaggenrijk: “Ik werk dagelijks met ElkeDagBij. Als de jaarrekening een week later was gekomen, had ik dat ook best gevonden, maar niet pas ergens in oktober wat ik gewend was. Nu kan ik meteen de juiste beslissingen nemen. Ik hoef er zelf eigenlijk niets extra’s voor te doen. Ik factureer bijna dagelijks en mail alle inkoopfacturen en bonnen direct door. De bankafschriften worden ook elke dag automatisch ingelezen. Op 4 januari heb ik alle cijfers over 2015 binnen. Dus ja, waarop zou je wachten?”

Twan van Zandvoort, directeur van ElkeDagBij: “Het geeft ons het gevoel van het eerste kievitsei. Wij laten zien dat het mogelijk is op 4 januari de cijfers over 2015 compleet en gecontroleerd te hebben. De meeste kantoren doen hier maanden over, terwijl dat echt niet nodig is. Voor een ondernemer zijn actuele cijfers een must. Bij ons is de administratie ook echt elke dag bij en gecontroleerd. De jaarrekening is dan geen ‘big deal’ meer.”

 

 

Update IT & SBR in 1 dag
Wilt u meer weten over de actuele ontwikkelingen rond Standard Business Reporting (SBR), digitalisering & standaardisering? Bent u op zoek naar de beste manier om uw digitale straat te optimaliseren? Dan is de cursus IT & SBR voor u onmisbaar. Na één dag bent u volledig up to date. Meld u aan.

 

    

Gerelateerde artikelen