EIB stelt 250 miljoen beschikbaar voor financiering mkb

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een bedrag van 250 miljoen euro beschikbaar gesteld voor financiering aan het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Dit melden de Rabobank en leasemaatschappij DLL. Rabobank krijgt 100 miljoen euro om uit te lenen aan het bedrijfsleven. Voor DLL is 150 miljoen euro beschikbaar gesteld. De EIB heeft in de afgelopen vijf jaar bijna 3 miljard euro aan leenfaciliteiten voor het mkb uitgezet in Nederland. Hiervan is 1,2 miljard euro beschikbaar gesteld aan Rabobank en DLL.

Ondernemers die voor de financiering van hun investering behoefte hebben aan een bancair-krediet of lease en die voldoen aan de criteria kunnen profiteren van een rentekorting tot 0,65%. Voor de kortingsregeling komen bedrijven in aanmerking die minder dan 3.000 medewerkers hebben. De regeling staat dus open voor zowel kleine als middelgrote ondernemingen. De totale investering mag niet meer dan 25 miljoen euro bedragen.

In de afgelopen zes jaar (2009-2015) heeft de Rabobank dankzij een soortgelijke EIB-financiering al aan meer dan 1400 mkb-ondernemers een lening met een korting beschikbaar kunnen stellen. Ondernemers die gezamenlijk goed zijn voor zeker 14.000 banen in Nederland. Gemiddeld genomen gaat het om leningen van ca. 835.000 euro. Vooral de agrarische sector en de detailhandel food heeft van deze EIB-faciliteit gebruik gemaakt, maar ook ondernemers uit andere sectoren kunnen hiervan profiteren.

Gerelateerde artikelen