EFRAG vraagt feedback op concept-reactie op aanpassingen IFRS 9/IFRS 4

De European Financial Reporting Advisory Group reageert positief op de aanpassingen die problemen rond synchronisatie met IFRS 4 verzachten.

De banken maken zich zorgen over de impact van IFRS9,  en zeker voor de verzekeraars was het een probleem dat de ingangsdata van IFRS 9 financial instruments en (de later voorziene) IFRS 4 Insurance contracts met elkaar bots(t)en. De IASB stelde als oplossing twee opties voor: een overlap of een tijdelijke vrijstelling voor IFRS 9.

De European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) heeft nu een formele en positieve reactie geformuleerd op de aanpassingen van de standaards, zoals uiteengezet in Applying IFRS 9 Financial Instruments with IFRS 4 Insurance Contracts (Amendments to IFRS 4).

Stakeholders wordt nu gevraagd om te reageren op de reactie van EFRAG op de voorgestelde wijzigingen. Die reactie behandelt de vraag of de voorgestelde verbeteringen voldoen aan de technische criteria in de EU en geeft een oordeel over de vraag of de standaards met de aanpassingen nu “in het nut van ’t algemeen’ zijn, met andere woorden of de maatschappij gediend is met de aanpassingen.

De details leest u via www.efrag.org/

Gerelateerde artikelen