Eerste eZine SBR gepubliceerd

Standard Business Reporting Programma heeft de eerste editie van de eZine SBR gepubliceerd. In de eZine SBR staan interviews met betrokkenen over zaken als het deponeren van de jaarrekening, aanlevering vanuit het onderwijs, de plannen van het CBS en de ontwikkelingen bij RGS.

In de ezine zijn diverse video’s opgenomen. Zo bespreekt SBR Rijksregisseur Rob Kuipers de stand van zaken van SBR. Hij bevestigt dat SBR de norm aan het worden is. Dit uit zich in toename van het aantal mogelijkheden bij de huidige partijen als de belangstelling van veel nieuwe sectoren.

Scholen en universiteiten, leveren verplicht hun jaarrekening aan bij DUO, de dienst Uitvoering Onderwijs van het ministerie van OCW. Erica Slump is directeur Onderwijsinstellingen bij DUO en legt in de video uit waarom het gebruik van SBR meerwaarde oplevert voor zowel de scholen en universiteiten als het ministerie.

RGS, het Referentie GrootboekSchema, is toegetreden tot de SBR Governance. Robert Mul, voorzitter van de Expertgroep RGS legt uit wat de voordelen van RGS zijn, licht de toetreding tot de SBR Governance toe en geeft aan welke ontwikkelingen hij ziet voor 2016.

CBS is een van de uitvragende partijen die vanaf het begin betrokken is bij SBR. In de komende jaren breidt CBS de dienstverlening met gebruik van SBR uit. Ran van den Boom, programmamanager SBR-RGS bij CBS geeft de concrete voornemens aan.

Peter Veld, scheidend voorzitter van het SBR-Beraad, geeft in een video aan dat de gezamenlijke overeenstemming van publieke en private partijen bijzonder belangrijk is voor de toekomst van SBR. ‘Je moet de winst voor alle organisaties op wat langere termijn kunnen zien en daarnaar handelen. En dat doen we in het SBR-Beraad.’ Voor de toekomst geeft hij aan dat het uitgangspunt moet zijn dat alle rapportagestromen van het Rijk op termijn via SBR zouden moeten lopen.

• eZine SBR

 

 

Update IT & SBR in 1 dag
Wilt u meer weten over de actuele ontwikkelingen rond Standard Business Reporting (SBR), digitalisering & standaardisering? Bent u op zoek naar de beste manier om uw digitale straat te optimaliseren? Dan is de cursus IT & SBR voor u onmisbaar. Na één dag bent u volledig up to date. Meld u aan.

 

   
Gerelateerde artikelen