Eerste accountantskantoor krijgt Fair Tax certificering

Eerlijk en transparant belastingadvies als moderne USP!

Slechts één op de drie burgers gelooft nog, dat grote bedrijven netjes belasting betalen. Dergelijke bevindingen onderstrepen nog eens, hoe noodzakelijk het is dat het internationale bedrijfsleven (en de internationale accountantskantoren) het maatschappelijk vertrouwen terug weten te winnen.

In het MKB (en hun accountants) heeft men overigens iets meer vertrouwen: ca 80%  gelooft dat kleinere bedrijven wél – al dan niet daartoe gedwongen – netjes hun belasting betalen.   

De fiscale reputatie van een organisatie wordt daarmee steeds belangrijker. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat de belastingmoraal van een onderneming hun vertrouwen in die organisatie en hun merk(en) beïnvloedt. Slechts één op de twintig burgers gelooft de persberichten en jaarverslagen van de bedrijven op hun woord – en dat geldt ook voor de goedkeurende verklaringen van hun accountant. Zeven op de tien mensen vinden dat bijvoorbeeld de overheid alleen zaken zou moeten doen met organisaties, die netjes hun belastingen betalen.

Bijna de helft vertrouwt daarbij op nieuwe keurmerken als de Fair Tax Mark. The Fair Tax Mark is een certificaat, dat organisaties kunnen verdienen door aan te tonden dat zij , al dan niet vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid, geheel volgens de geest van de wetgeving aan hun fiscale verplichtingen voldoen.

Deze week heeft een eerste accountantskantoor, Crunchers in London, de Fair Tax Mark mogen ontvangen. Emily Kenway, Director van Fair Tax Mark, s is ‘delighted’. “Crunchers South London is een echte pionier onder de accountantskantoren. De klanten zullen er trots op zijn, dat ze werken met een kantoor dat zich erop voorstaat geen misbruik te maken van gaten in de wet of  half-legale mogelijkheden geboden door belastingparadijzen. Crunchers wint wat ons betreft de gouden medaille voor kantoren die fiscale transparantie voorstaan, en wij hopen dat vele kantoren hun dappere voorbeeld zullen volgen!”

aatcomment.org.uk

Gerelateerde artikelen