Duitse gebruikersgroep ook boos op Oracle vanwege licentiebeleid

Duitse Oracle-gebruikersgroep met ruim 5000 leden steunt de Campaign for Clear Licensing: foei, Oracle!
Nadat Oracle in Groot Brittannië veel openbare kritiek had gekregen van de Campaign for Clear Licensing(CCL), krijgt het nu ook in Duitsland veel over zich heen vanwege zijn licentiebeleid en de vermeend belabberde communicatie met de gebruikersgroep.
 
DOAG (Deutsche Oracle Anwender Gruppe)  is met ruim 5.000 leden en een netwerk van ongeveer 20.000 actieve contactpersonen een van de grootste user groups in Europa.  
Gisteren verklaarde deze DOAG zich solidair met de boze open brief die CCL eerder schreef aan Oracle’s baas Larry Ellison, nadat vast was komen te staan dat de database- en ERP-gigant de meest complexe en verwarrende (en daardoor klantonvriendelijke) licentiepolitiek voert van alle grote leveranciers. 
 
Ruim 90% van de door CCL bevraagde IT-managers CCL klaagt dat Oracle wijzigingen in licentievoorwaarden niet netjes communiceert. 88% zegt dat niet duidelijk is welke informatie Oracle vereist en slechts 22% is enigszins tevreden over de manier waarop Oracle’s License Management Service vragen beantwoordt en steun biedt tijdens de licentievernieuwing en gesprekken daaromheen. 
 
In hun spraakmakende open brief stelt CCL 7 verbeteracties voor om ‘het geschonden vertrouwen’ van de gebruikers weer te herstellen. De voorzitter van DOAG, Dietmar Neugebauer, zegt dat zijn leden het grosso modo met alle 7 suggesties eens zijn.
 
Eerder al rapporteerde Accountantweek over hoe grote software-leveranciers proberen steeds meer omzet te persen uit de bestaande klantengroepen. 
 
Gerelateerde artikelen