Drie nieuwe taken voor C-suite en accountant: arbitreren, experimenteren en orkestreren

In de loop van de 20e eeuw werd het GDP, Gross Domestic Product, de belangrijkste barometer voor macro-economische ontwikkelingen in een land of regio. Nu, in de 21ste eeuw, worden bestuurders en beleidsbepalers geconfronteerd met een nieuw GDP-acroniem: globalisering, digitalisering en politisering.

Multinationals uit wat tot voor kort de derde wereld was vechten zich onze markten binnen. Digitalisering maakt heel nieuwe business modellen mogelijk die niet zelden traditionele sectoren grondig overhoop halen. Klanten en andersoortige stakeholders laten steeds luider en invloedrijker hun stem horen. CEO’s (en CFO’s én accountants!) moeten in reactie op deze ontwikkelingen nieuwe competenties ontwikkelen, stellen Ferraro en Cassiman in het winternummer van IESE Insights: die van arbitrant (toewijzer van middelen), experimentator ( gebruik makend van elke kans) en orkestreerder (van hybride organisaties). Alleen in die rollen kan de C-suite de nieuwe complexiteit, diversiteit en ambiguïteit van ‘the new normal’ echt te gelde maken. Alleen met die competenties kan de adviserend accountant directies helpen bestaande waarde te behouden, nieuwe waarde te creëren en nieuwe toegevoegde waarde uit de bestaande processen op te delven. Bron: www.ieseinsight.com

___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen