Drie accountantskantoren bundelen audit en assurance in coöperatie Confirm

Drie middelgrote accountantskantoren in Oost-Nederland (ONS, Kab en Westerveld en Vossers) hebben hun audit- en assurancewerkzaamheden gebundeld in de coöperatieve accountantsorganisatie Confirm.

Confirm is hiermee één van de grotere kantoren in Oost-Nederland voor onafhankelijke audit- en assurancewerkzaamheden van onder andere jaarrekeningen en subsidieafrekeningen. Confirm verricht werkzaamheden bij (middel)grote bedrijven en non-profit organisaties, waaronder (woon)zorginstellingen. Ook accountantskantoren die zelf niet over de noodzakelijke AFM-vergunning beschikken, kunnen Confirm inschakelen om deze werkzaamheden bij hun cliënten te laten verrichten.

Confirm is de eerste en vooralsnog enige coöperatie in Oost-Nederland waarbij meerdere accountantskantoren hun controle- en beoordelingsopdrachten als kernactiviteit in één organisatie hebben gebundeld. Naast de  sterke focus op audit en assurance is ook de werkwijze van Confirm naar eigen zeggen anders dan de aanpak van de meeste audit- en assurancekantoren. ‘De controleaanpak is modern en risicogericht. Dat betekent dat de controle zich specifiek richt op datgene wat het meeste risico kan bevatten. Ook staat de ondernemer centraal: hij heeft inspraak in hetgeen er gecontroleerd wordt, mits de onafhankelijke oordeelsvorming is gewaarborgd,’ aldus Confirm.  

Confirm: ‘Ondernemers of accountants die Confirm inschakelen, krijgen te maken met een vast team van ervaren mensen. Confirm biedt hiermee de regio de kwaliteit en omvang van een grote organisatie, maar de benadering van een lokaal accountantskantoor. Dat vertaalt zich in een goede bereikbaarheid, een vast aanspreekpunt en flexibiliteit bij de planning van de werkzaamheden. Alles is ingericht op audit en assurance, waardoor de auditwerkzaamheden kwalitatief en betrouwbaar, maar ook concurrerend zijn.’ Confirm heeft kantoorlocaties in Doetinchem en Elst.

Gerelateerde artikelen