Docdata stelt vaststelling en publicatie halfjaarcijfers uit

Docdata stelt de vaststelling en publicatie van zijn halfjaarcijfers uit tot uiterlijk eind augustus. De lege beurshuls wacht nog op zekerheid omtrent zijn fiscale positie. Dat maakte het voormalige e-commercebedrijf dinsdag bekend.

De aanleiding voor dit besluit is de uitloop die is opgetreden bij het proces van opstellen en indienen door Docdata van de aangifte vennootschapsbelasting over het boekjaar 2015, alsmede het hierop volgende afstemmingsoverleg met de Belastingdienst dat uiteindelijk dient te resulteren in een finale afwikkeling van de fiscale positie van Docdata, met name door het opleggen van definitieve vennootschapsbelastingaanslagen voor de boekjaren 2013, 2014 en 2015. Deze verlangde finale afwikkeling houdt verband met de verkooptransacties van de Docdata Groep en de IAI Groep uit december 2015.

Op de balans per 31 december 2015 van Docdata is een (kortlopende) winst­belasting­vordering opgenomen ten bedrage van € 1,2 miljoen, zijnde de maximale ‘carry back’ van het verlies van Docdata over boekjaar 2015 naar de winst over boekjaar 2014. Aangezien de invloed van deze balanspost op de balans per 30 juni 2016 en daarmee eveneens op de winst- en verliesrekening over het eerste halfjaar 2016 dermate groot is, geven directie en Raad van Commissarissen de voorkeur aan vaststelling respectievelijk goedkeuring van de halfjaarcijfers 2016 nadat zekerheid is verkregen onder meer omtrent de door de Belastingdienst op te leggen definitieve aanslagen vennootschapsbelasting over de boekjaren 2013, 2014 en 2015.

Gerelateerde artikelen