DOCCO lanceert Meldpunt SBR

Omdat veel accountants- en administratiekantoren nog niet (geheel) klaar zouden zijn voor het verplicht aanleveren van publicatiestukken en kredietrapportages in SBR per 1 januari 2017, heeft DOCCO het initiatief genomen om het Meldpunt SBR te lanceren.

Kantoren kunnen hier hun ervaringen met SBR delen en softwareleveranciers krijgen de mogelijkheid om hun SBR-oplossingen in de Meldpunt-omgeving tonen.

Met ingang van 1 januari aanstaande moeten publicatiestukken verplicht worden aangeleverd in SBR. Vanaf die datum gaan banken ook € 250 rekenen wanneer kredietrapportages niet in SBR worden aangeleverd. Dit betekent dat accountants- en administratiekantoren zich in de komende periode serieus moeten toeleggen op tijdige aanlevering in SBR van voornoemde rapportages. DOCCO biedt met het Meldpunt SBR een platform waar iedereen kan aangeven waar hij of zij tegenaan loopt in dit traject. Hierdoor wordt inzichtelijk waar knelpunten bij kantoren liggen.

Mark Bisschop (SBR-adviseur bij DOCCO): “Kantoren die proberen aan te leveren in SBR, lopen regelmatig tegen beperkingen en fouten in de software aan. De praktijk laat daarbij zien dat leveranciers ook vaak terughoudend zijn om hun SBR-functionaliteit aan te passen. Door de input vanuit de markt op ons meldpunt te bundelen, kunnen we niet alleen de urgentie bij de desbetreffende leverancier duiden, maar ook input leveren voor de (door)ontwikkeling van de software. De software wordt hierdoor beter ‒ en dat is in ieders belang.” Bisschop gelooft in de kracht van het Meldpunt: “Door het laagdrempelige karakter ervan kunnen ervaringen gemakkelijk met elkaar worden gedeeld. Naarmate meer ervaringen en tips worden uitgewisseld, wordt dit een steeds krachtiger omgeving. SBR-leveranciers kunnen op http://www.meldpuntsbr.nl/ direct laten zien hoe de diverse functionaliteiten werken. Zo brengen we softwareleveranciers en intermediairs bij elkaar.” Op meldpuntsbr.nl zijn ook de nieuwste SBR-blogs van Mark Bisschop te lezen.

Gerelateerde artikelen