DNB heeft 8 miljoen meer nodig voor Europees toezicht

De Nederlandsche Bank heeft volgend jaar 8 miljoen euro extra nodig voor taken die gepaard gaan met het nieuwe Europees bankentoezicht.
Van dat bedrag weet DNB zelf 3 miljoen euro op te brengen, de overige 5 miljoen worden door minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën bijgepast.
Dat blijkt uit een brief van Dijsselbloem dinsdag aan de Tweede Kamer. Hij schrijft de Kamer dat een eenmalige verhoging van het budget voor DNB ‘onvermijdelijk” is. Een structurele ophoging is voor hem echter niet aan de orde.
Uit een brief van DNB aan de minister blijkt dat de kosten die de centrale bank dit jaar heeft gemaakt voor de bankentest uitkomen op een bedrag rond de 47 miljoen euro. Eerder was hier rekening gehouden met een kostenpost van tussen de 42 en 62 miljoen euro.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen