‘Deutsche Bank onderzoekt witwassen Rusland’

Deutsche Bank is bezig met een intern onderzoek naar een mogelijke omvangrijke witwaszaak waarbij Russische klanten betrokken zijn geweest. Het zou gaan om circa 6 miljard dollar (5,4 miljard euro) aan transacties over een periode van meer dan vier jaar. Dat meldden ingewijden rond de zaak.

Volgens de bronnen is de grootste bank van Duitsland bezig data te analyseren van 2011 tot en met begin 2015 en zijn de Europese, Britse en Duitse toezichthouders geïnformeerd over de zaak. De Russische centrale bank benaderde Deutsche Bank in oktober om naar aandelentransacties van bepaalde klanten in het land te kijken. Mogelijk werd door die klanten geld naar het buitenland overgemaakt zonder dat de autoriteiten daarvan op de hoogte werden gesteld.

Deutsche Bank meldde dat een klein aantal werknemers in Rusland op non-actief is gesteld in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek. Het Duitse concern is één van de grootste buitenlandse zakenbanken in het land met meer dan duizend werknemers in Moskou en Sint-Petersburg.

(ANP)

Gerelateerde artikelen