Deutsche Bank moet weer vervolging afkopen- dit keer voor € 50 miljoen

DB dreigde samen met een zestal andere financiële ‘dienst’verleners veroordeeld te worden wegens het manipuleren van de Isdafix.
In totaal heeft Deutsche Bank nu ongeveer €5,4 miljard opzij gezet om boetes te betalen en indien mogelijk te schikken vóór die boetes worden opgelegd. In dit laatste geval dreigde een aantal pensioenfondsen en andere beleggers de zeven instellingen aan te klagen wegens marktverstoring door het manipuleren van en met renteswaps – vergelijkbaar met de zaak die in ons land tegen de Rabo gevoerd wordt.  
De zeven banken worden beschuldigd de Isdafix te hebben gemanipuleerd zijn vertrouwde namen: Bank of America Corp., Barclays PLC, Citigroup Inc., Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG, JPMorgan Chase & Co. en The Royal Bank of Scotland Group plc .
 
De ISDAfix is de belangrijkste benchmark voor de rentestanden van derivaten,  hypoteken van zakelijk OG en andere securitisaties. Pensioenfondsen, overheden en bedrijven, die investeren in die rentederivaten maken vaak gebruik van de kennis van banken om zich in te dekken tegen grote schommelingen van de ISDAfix. De zeven banken lijken de stand van de Isdafix door onderlinge transacties vlak voor sluitingstijd dusdanig gemanipuleerd te hebben, dat zij miljoenen verdienden – ten koste  van vooral pensioenfondsen en grote steden.
Volgens Reuters schikken de banken gezamenlijk nu voor  $324 miljoen… 
Gerelateerde artikelen