Deloitte viert opening duurzame kantoorgebouw The Edge

The Edge, het nieuwste kantoorgebouw op de Zuidas in Amsterdam, is donderdag officieel geopend. Eind 2014 leverde OVG Real Estate het gebouw op aan hoofdhuurder Deloitte en inmiddels is The Edge helemaal verhuurd. Overige huurders in het gebouw zijn AKD, Salesforce, Henkel, Sandvik en Edelman.

Deloitte en OVG Real Estate organiseerden rondom de opening een tweedaags evenement in het teken van digitaal ondernemerschap. Genodigden konden ervaren waarom The Edge een wereldwijde benchmark is op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van slimme technologie in vastgoedontwikkeling.

Het gebouw heeft volgens Building Research Establishment (BRE), de wereldwijde beoordelaar van duurzame gebouwen, de hoogste score voor nieuwe kantoorgebouwen ontvangen die ooit is afgegeven. Duurzame innovaties, zoals het door Philips ontwikkelde ‘connected lighting system’ dat daglicht, beweging en temperatuur meet en hierop inspeelt, de zonnepanelen op de voorgevel maar ook het ontwerp van het gebouw en de gebruikte materialen maken het gebouw zeer efficiënt.

The Edge kenmerkt zich niet alleen door duurzaamheid, maar kent ook een hoge mate van intelligentie door de toegepaste innovaties en technologie. Zo kan iedere medewerker de temperatuur en de lichtintensiteit boven zijn werkplek bedienen via een app op zijn smartphone en gebruiken de beheerders van het gebouw deze informatie voor het regelen van de temperatuur in de diverse ruimtes en het organiseren van schoonmaakwerkzaamheden.

Deloitte gebruikt het gebouw inmiddels zeven maanden. Peter Bommel, CEO van Deloitte: ‘Naast het feit dat het een indrukwekkend gebouw is om in te mogen werken, leveren de hypermoderne technologieën en hieruit verzamelde data interessante inzichten op over het pand. Deze inzichten zetten we ook weer in voor onze klanten.’

Op 13 januari 2016 organiseren de CFO Community en M&A community op het kantoor van Deloitte een seminar.  

Gerelateerde artikelen