‘Deloitte UK overweegt fusie met Benelux partnerfirma’s’

Deloitte in het Verenigd Koninkrijk overweegt te fuseren met member firms uit de Benelux. Klanten zouden aandringen op een betere coördinatie tussen de landen, zo schrijft The Financial Times.

De zakenkrant citeert een persoon die betrokken is bij de gesprekken binnen Deloitte over een mogelijke fusie. ‘It’s no secret that our clients are looking for us to behave more globally. Particularly on the advisory side, they want us to be able to behave more seamlessly in the way we serve them.’

Een mogelijke deal wordt later deze maand besproken tijdens Deloitte’s global meeting, hoewel een definitief besluit genomen moet worden door de betrokken member firms.

In 2005 voorspelde de toenmalig global chief executive van Deloitte dat de groep binnen 10 jaar wel eens een single partnership zou kunnen worden. Maar volgens The Financial Times toont de trage voortgang van dit proces aan dat het moeilijk is om nationale member firms ervan te overtuigen om hun autonomie op te geven in het belang van een meer efficiënte wereldwijde samenwerking.

Inmiddels heeft Deloitte België laten weten een eventuele strategische samenwerking, die kan leiden tot een fusie met Deloitte UK, te overwegen. Dit meldt de Vlaamse zakenkrant De Tijd. ‘De vraag is of de Belgische partners van Deloitte bereid zijn hun autonomie op te geven en op te gaan in de Britse activiteiten van Deloitte. Wellicht is dat een hekel punt,’ zo schrijft de krant.

Bestuurder Cees de Boer van Deloitte Nederland bevestigt in Het FD dat Deloitte UK en de Benelux-landen naar mogelijkheden kijken om nauwer samen te gaan werken, waarbij een fusie niet uitgesloten is. Maar een fusie is volgens hem niet het vooropgezette doel. 

 

Gerelateerde artikelen