Deloitte nog steeds nummer 1

Deloitte heeft zijn voorsprong vergroot op Big Four-kantoor PwC evenals op andere internationale netwerken.

Dat meldt de website economia

De wereldwijde omzet van Deloitte liep op met 11 procent tot 43,2 miljard dollar. Het rivaal dat het dichtste bij zat was PwC, goed voor een omzet van 41,3 miljard dollar. Deloitte dankt zijn positie vooral aan een sterke vertegenwoordiging in de Verenigde Staten, nog steeds een enorme markt. 

De wereld ranking, jaarlijks gepubliceerd door de International Accounting Bulletin (IAB), laat ook zien dat Deloitte en PwC verder voorop beginnen te lopen op Big Four-kantoren EY en KPMG. Het verschil tussen PwC en nummer 3 EY is opgelopen tot 6,5 miljard dollar. De vierde in de rij, KPMG, loopt 14,3 miljard dollar achter op de nummer 1 Deloitte. 

Alle Big Four firma’s melden desondanks omzetgroei met dubbele cijfers. Ook namen ze meer mensen in dienst. Iedere Big Four firma heeft nu meer dan 200.000 werknemers. Ook hier neemt Deloitte de leiding met 286.000 mensen op de loonlijst. 

Na KPMG volgen in hoogte van omzet de internationale netwerken van BDO, Grant Thornton, RSM, Crowe, Nexia International en Baker Tilly International. Van deze firma’s was Crowe de beste performer met een omzetstijging van 14 procent tot 4,33 miljard dollar. 

In totaal behaalden de 31 netwerken die in de ranking zijn meegenomen een omzet van 196,05 miljard dollar. 

Gerelateerde artikelen