Deloitte Middle East beschuldigd van criminele nalatigheid

Een groep investeerders uit Dubai daagt Deloitte and Touche voor de rechter, omdat het kantoor als auditor van een Libanese bank niet in de gaten had dat daar geld witgewassen werd.
De groep bezat een fors pakket aandelen in de Lebanese Canadian Central Bank (LCB), een instelling die moest sluiten, nadat de Amerikaanse FBI en de DEA (Drug Enforcement Administration) de bank inspecteerden en vaststelden dat deze, inclusief de directie persoonlijk, nauw betrokken was bij de internationale handel in verdovende middelen en het witwassen van daarmee verdiende gelden. 
 
Deloitte was de controlerend accountant van de bank vanaf 2005 tot de liquidatie, en bleef zelfs tot vandaag de curator bijstaan als accountants. 
 
De beleggers klagen nu Deloitte and Touch Middle East aan, naast zijn managing partner Josepg El Fadl, omdat de accountants blijkbaar de criminele activiteiten van de bank of niet, of door de vinges zagen.
Volgens Deloitte is er nog geen formele klacht binnengekomen. Verder beroept men zich op de ‘client confidentiality’. “We are confident that we have served our client with highest degree of integrity and professionalism, and we stand by the quality of our work.”
 
Gerelateerde artikelen