Deloitte bestudeert boetebesluit AFM

Deloitte laat weten kennisgenomen te hebben van het besluit van de AFM om het Big Four kantoor een boete op te leggen van ruim 1,8 miljoen euro. Het boetebesluit, het rapport en de hierin opgenomen uitkomsten van het AFM-onderzoek worden door Deloitte bestudeerd.

De AFM heeft vandaag het boetebesluit volgend op het onderzoek Kwaliteit wettelijke controles Big Four dat in 2014 bekend werd gemaakt, gepubliceerd. Het onderzoek van de AFM ziet op dossiers over de het boekjaren 2012. “De bevindingen van de AFM ten aanzien van Deloitte zijn met passende maatregelen geadresseerd. Voor de door de AFM als onvoldoende gekwalificeerde dossiers is opnieuw geëvalueerd of de controleverklaring terecht is afgegeven. Op basis van de evaluatie werd geconcludeerd dat er geen reden is om de afgegeven verklaringen te corrigeren,” aldus Deloitte.
 
Deloitte: “De afgelopen jaren zijn ingrijpende maatregelen doorgevoerd en is flink geïnvesteerd om de kwaliteit van ons stelsel van kwaliteitsbeheersing, kwaliteitsbewaking en de kwaliteit op opdrachtniveau verder te verhogen. In onze Transparantieverslagen wordt daarover in detail gerapporteerd. Wij constateren dat onze kwaliteit aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van de periode waarin het onderzoek werd uitgevoerd. Deloitte ontleent haar bestaansrecht aan de kwaliteit, integriteit en onafhankelijkheid van haar dienstverlening en de rol die zij vervult in de samenleving. Wij hebben onverminderd aandacht voor een continue versterking van de kwaliteit van onze dienstverlening. Dit streven drijft onze professionals die dagelijks met volle overtuiging het vak van accountant uitoefenen.”

Gerelateerde artikelen