Deloitte Australië en Grant Thornton UK krijgen vrouwelijke leiders

Cindy Hook wordt volgende maand CEO van Deloitte Australië, Sacha Romanovitch wordt per juni 2015 als CEO van Grant Thornton UK.

"De accountancy- en consultancywereld wordt doorgaans gedomineerd door mannen – het komt daardoor weinig (lees: amper) voor dat een vrouw aan het roer staat van een groot adviesbedrijf", signaleert consultancy.nl. De site juicht daarom twee nieuwe benoemingen toe: van Cindy Hook als CEO van Deloitte Australië en van Sacha Romanovitch als CEO van Grant Thornton UK.

 

Cindy Hook is sinds 2009 lid van Deloitte’s executive en leiderschapsteam. Volgende maand wordt ze de nieuwe CEO van Deloitte Australië, waarbij ze het stokje overneemt van Giam Swiegers, die het bureau twaalf jaar lang leidde.

Hook startte haar loopbaan bij Deloitte in 1994 als Audit (Senior) Manager in de VS. In 1998 werd zij tot Audit Partner benoemd, met een focus op Life Sciences en Health Care. In 2009 vertrok zij naar Deloitte Australië als Leader NSW Assurance & Advisory, waarbij ze verantwoordelijk voor de externe audit, financiële rapportage en accountancydiensten aan verscheidene klanten. Sindsdien is Hook tevens National Managing Partner bij Assurance & Adivsory, waarbij ze een team van 1.000 man leidt binnen vijf steden, die verantwoordelijk zijn voor audit- en adviesdiensten in de zakelijke wereld en aan de overheid. Momenteel is ze verantwoordelijk voor 20% van Deloitte’s omzet in Australië.

Sacha Romanovitch kwam bij Grant Thornton terecht in 1980 na het behalen van haar master Scheikunde aan de Universiteit van Oxford. In de meer dan twintig jaar dat ze bij het adviesbureau werkt speelde zij verscheidene rollen binnen de accounting-, audit- en adviespraktijk. Tussen 2002 en 2007 leidde zij de London Audit and Tax praktijk, en meer recent leidde zij de Advisory praktijk in London; het grootse en snelst groeiende onderdeel van de dienstverlener. Zij maakt sinds 2008 onderdeel uit van het leiderschapsteams.

Per juni 2015 is Romanovitch aangesteld als de nieuwe CEO, waarbij zij Scott Barnes opvolgt – die het bedrijf sinds 2008 leidde. De komende zes maanden zullen Barnes en Romanovitch samenwerken om een soepele overgang van de externe en interne verantwoordelijkheden te bewerkstellingen. Barnes zal actief blijven bij het adviesbureau, en neemt de rol over van Chairman van het Grant Thornton International Board.

Gerelateerde artikelen