De Nieuwe Ondernemersbank krijgt 36 kantoren

De Nieuwe Ondernemersbank (DNOB) van ondernemersvoorman Hans Biesheuvel gaat 1 september dit jaar open, met 36 kantoren verspreid over het land. Met de bank wil Biesheuvel op een makkelijke en toegankelijke manier kredieten gaan verstrekken aan het midden- en kleinbedrijf.

Via de bestaande kanalen is het voor veel ondernemers vaak lastig om financiering te vinden, vindt Biesheuvel. Vooral bedrijven die tussen de 750.000 en een miljoen euro nodig hebben, komen nauwelijks aan geld.

DNOB wordt geen traditionele bank met bankvergunning, maar een platform waar ondernemers en financiële partijen met elkaar in contact worden gebracht. De bank betreft een samenwerkingsverband tussen Ondernemend Nederland (ONL), de belangenorganisatie van Biesheuvel, en de bestaande financiële dienstverlener Credion. DNOB trekt als het ware in bij de kantoren van Credion en de naam van de nieuwe bank komt ook op de gevels te staan.

‘Wat een jaar geleden begon met een uitgesproken en urgent idee, is nu een droom die uitkomt’, zei Biesheuvel vrijdag over de nieuwe bank. De financiering die mkb-bedrijven bij DNOB kunnen krijgen, kennen we volgens hem nog niet in Nederland. DNOB brengt een individuele financieringsaanvraag onder bij verschillende banken en andere kapitaalverschaffers. Door die stapeling wordt het ook voor de financiers minder risicovol om de financiering te verstrekken, is de gedachte.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen