Curator aangehouden voor fraude in faillissement

De FIOD heeft donderdag een curator uit de regio Gelderland aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij in 2009 op onrechtmatige wijze gelden heeft onttrokken aan de boedel van een failliet vastgoedbedrijf. Hij was curator in het faillissement van dat bedrijf. De schuldeisers in het faillissement zouden hierdoor zijn benadeeld.

Het vermoeden is dat de man vastgoed uit de boedel van het failliete vastgoedbedrijf– waar zich al een koper voor had gemeld- eerst heeft verkocht voor een te lage prijs aan een tussenpersoon. Vervolgens is het pand na een papieren waardestijging doorverkocht aan de koper die zich al in eerste instantie had gemeld. Het vermoeden is dat de curator het verschil via een verhullende constructie van bedrijven in eigen zak heeft gestoken. Om hoeveel geld het gaat is onderwerp van onderzoek, maar het betreft in ieder geval tienduizenden euro’s.

Het onderzoek is in september 2016 gestart na een melding van een andere curator bij het Openbaar Ministerie. De FIOD heeft een kantoorpand in de provincie Gelderland doorzocht. Er is administratie in beslag genomen.
 

Gerelateerde artikelen