CreAim komt met nieuwe ondertekendienst YouSign

CreAim heeft de nieuwe ondertekendienst CreAim YouSign gelanceerd, speciaal bedoeld voor organisaties die hun (interne) processen hebben gedigitaliseerd, maar nog werken met een gescande handtekening. Met CreAim YouSign kunnen digitale, rechtsgeldige handtekeningen worden gezet met een PKIoverheid certificaat in pdf-documenten zoals jaarrekeningen, offertes, opdrachtbevestigingen en contracten/overeenkomsten.

De overheid, maar ook organisaties als banken en Rijkswaterstaat eisen steeds vaker een formele elektronische handtekening om de integriteit van het pdf-document en de identiteit van de ondertekenaar te waarborgen. Naast externe documentstromen wordt de applicatie gebruikt voor interne werkprocessen, bijvoorbeeld voor het waarmerken van interne documenten. Op eenvoudige wijze kunnen één of meerdere personen worden uitgenodigd om documenten digitaal (mede) te ondertekenen. CreAim YouSign is ontwikkeld in nauwe samenwerking met meer dan 25 klanten met vele honderden gebruikers. In het programma van eisen waren extreme eenvoud en snelheid de kernpunten.
 
CreAim levert ondertekendiensten sinds 2009. In 2013 werd het mogelijk gemaakt om met eHerkenning te ondertekenen. In november 2014 werden met de CreAim ondertekendienst de eerste SBR-accountantsverklaringen ondertekend met een NBA-beroepscertificaat. CreAim maakte het daarmee mogelijk jaarrekeningen in XBRL formaat met bijbehorende XBRL accountantsverklaring via Digipoort te deponeren. CreAim ontwikkelt momenteel samen met de overheid een ondertekendienst voor eID (Idensys), die in het najaar van 2015 wordt geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen