Compliance: Britse bedrijven moeten aantonen dat zij noch hun ketenpartners slaven inzetten

Nieuwe wetgeving in het VK dwingt bedrijven op hun websites bewijs te leveren dat noch de eigen bedrijfsvoering noch die van hun ketenpartners gebruik maakt van slaven of dwangarbeid
De Britse overheid hoopt hiermee te bereiken dat de consument weloverwogen beslissingen neemt bij haar aankopen. De nieuwe wet, die vandaag van kracht wordt, dwingt bedrijven te bewijzen dat zij in control zijn over de gehele keten, en hun uiterste best doen om te voorkomen dat bedrijven waarmee zij zaken doen gebruik maken van enige vorm van  ‘slave labour’. 
 
De overheid helpt met een handleiding, waarin wordt uitgelegd welke informatie aan de consument ter beschikking moet worden gesteld. De ondernemingen die werk uitbesteden, of kant-en-klare producten afnemen van andere bedrijven, worden zo verantwoordelijk gesteld voor alle fasen in het productieproces.
 
De International Labour Organisation ILO schat dat vandaag de dag wereldwijd nog steeds ca 21 miljoen mensen als slaaf tewerkgesteld zijn – in de landbouw, als huisbediende, in fabrieken en in de bouw.
 
Gerelateerde artikelen